Friday, December 23, 2011

Sheaun Last day at Taska Cinta Sayang Gemilang, Laman Kuda Anak Bukit

its sheaun last day at this taska yang menyaksikan dia membesar dari 8months baby to a 1year 8 month boy....terima kasih cikgu Syikin kerana banyak bersabar dengan karenah ummi+sheaun.. Au Revoir-till we meet again :( (sedih lah pulak)


 di selitkan juga gambar dalam kereta
juga gambar masa sheaun tido mlm...

We will begin our new life journey at Sungai Petani on 24th Dec 2011....so much to explore with Sheaun there!

xoxo

Thursday, November 3, 2011

Sunday, October 2, 2011

FEARS AND FRUSTRATIONS- yuna


“FEARS AND FRUSTRATIONS”
This love affair between you and I
Do you think it’s worth the try
Hearts to be broken
I wonder if you do this often
You occupy my mind all day and night
I think of things to say to do
What we should do to keep this alive
You love sending chills up my spine
Depending on it most of the time
But for you I’m just an ordinary girl
But you bumped into
Hoping I’ll leave you
Within a month or two
Fears and frustration galore
I’ll never understand you
I’ll never be the girl you long for
I’ll never be the hand you want to hold
And if we go back in time
Would you still be the same person
I’d do it all over again
I’ll try to make you mine
We spent so much time
Looking into each others’ eyes
Looking into each others’ lies
Overlooking reality
I’m feeding on high expectations and happy endings
We were high above the ground or was it just me?
I’ll pull myself out of this confusion
I never meant to be an intrusion
But for you I’m nothing more but just a phase
Fears and frustration galore
I’ll never understand you
I’ll never be the girl you long for
I’ll never be the hand you want to hold
And if we go back in time
Would you still be the same person
I’d do it all over again
I’ll try to make you mine
Fears and frustration galore
I’ll never understand you
I’ll never be the girl you long for
I’ll never be the hand you want to hold
And if we go back in time
Would you still be the same person
I’d do it all over again
I’ll try to make you mine

Monday, September 19, 2011

Penakut

http://www.youtube.com/watch?v=OMnP7ViiRwg&feature=related

Penakut - Yuna


Tak semua kau rancang akan berlaku
Mungkin nasib tak menyebelahi aku
Entah mengapa engkau yang aku cinta
Mungkin lebih baik kau ku lepas saja

Ini tidak adil tidak adil baginya

Ini tidak adil tidak adil bagiku
Ini tidak adil
Untuk engkau bertanya jika ku mencintaimu juga
Tidak adil tidak adil baginya

Kau tak pernah cuba memahami aku
Cinta kau ucap tak pernah engkau tunjuk
Dan bila tiba saat ku kehilangan
Beban yang tak pernah cuba kau ringankan


Kau bukan milikku
Dan aku memang penakut
Mengakui cinta kepadamu
Seribu kali ku cuba ucapkan
Bila bersamamu
Kau bukan milikku
Dan engkau pun tahu
Kau bukan milikku

Wednesday, August 24, 2011

Happy 4th Anniversary dear...



To my sweat heart,


“A successful marriage requires falling in love many times, always with the same person”

I believe in the above quote as it have brings so much good result in our relationship.
And truly so, because You are the Best Thing That has ever Happened to me in my Life...
You've made me a Mother to our adorable son...and You give me a Reason to live and survive...even when I'm at my very worst and feel that life is not worth living...

Terima kasih with your patience towards my unpredicted actions throughout all the 4 unforgettable years of being together.

Happy 4th Anniversary darling.
(24 Aug 2007-today...till forever)

With all the love in my heart: 
xoxo

Tuesday, August 23, 2011

Lagu POKOK

This song betul2 kena dgn myself…I have you J

POKOK – Meet Uncle Hussin Feat Hazama
Tersesat malu bertanya
Tak tahu tak tahu ke mana
Terlalu banyak alasannya
Ku terdiam
Menyusur di kaki lima
Terlihat bayang wajah kelmarin
Tersentuh hati bagai luruh

Chorus
Tanya sama pokok apa sebab goyang
Jawab angin yang goncang
Terbang burung terbang
Patah sayap diduga
Seandainya rebah
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Ulang Chorus
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Kau masih ada
Terlalu mahu dan mahu
Terlupa apa yang perlu
Terlalu banyak alasannya
Duduk terdiam
Tak mudah namun tak susah
Terserah atas pilihan
Tersentuh hati mula luruh
Tanya sama pokok

Friday, August 12, 2011

I'm in Yesterday - Part 1

Ermmm,... last year ada draft these...terlupa nak post....even tak sempat habis mencoret, nak jugak publish it so that it will have Part 2...


Hi All,

Today I'm so in yesterday mood... teringat2 zaman kerja kat ASE Penang, MEM Shah Alam, ACM Bukit Kayu Hitam and FMM Alor Setar...masing2 ada kenangan tersendiri.. semua tempat2 kerja ni besshtt 2 belaka..paling enjoy masa kerja kat ACM sebab aku bertemu jodoh di sana ;P he he..

First kerja kat ASE Penang.. memang enjoy.. 1st time plak duduk jauh dari mak bapak.. mmg aku enjoy habes.. he he bukan nyer aku ni jahat sangat pun.. sekadar enjoy teenage life jauh dari parents :) masa ni aku minah motor.. kira minah rempit lah (masa tu blom kluar word rempit ni) lepas keja malam slalunya lepak makan seafood or western food sekitar beach at pantai seagatetak de nak pk lagi nak berboypren lagilah saat tu sbb aku really enjoy "pegang duit" sendiri..masa nilah jugak aku 'melepaskan' hubungan dgn boypren lama (sampai la tak taw apa terjadi kat dia) tapi apa2 pun dia masih tetap di ingatan. Byk benda psl life reality aku blajar masa keja kat sini...btol lah reality hurts!! but life must goes on.

My 2nd Job - MEM Shah Alam, ha masa kat sini aku belajar psl kekeluargaan.. semua employee kat sini baik2 belaka.. like a family dah rasanya sbb memang close dgn semua org sampai sekarang.. You guys really make my day masa aku menetap di S.Alam sorang2. sedih sungguh masa last day kat MEM ..

Sunday, July 17, 2011

Boring dengan konflik dalaman

Terasa hidup ini boring dan bohsan dan dull ketika di himpit masalah dalaman ... luaran tak yak nak citer lah....i'm bored!!!!!!!

But Sheaun makes me happy......love you son!!

My Boys - June 2011






Monday, January 3, 2011

2011 - hari ke 3 di rumah baru

Selamat tahun baru 2011....juga sejarah utk aku starts to leave as an independent single mom (i mean single sbb berjauhan dari Papa Sheaun). Lokasi rumah kali ni saja jer aku pilih tempat tersorok sket dari arus pembangunan sbb si Sheaun ni very sensitive to asap and habuk-selalu jek dapat selsema or batuk klu bawak dia ke tempat org ramai. baru hari ke-3 di sini...Papa Sheaun masih sibuk betul kan itu ini demi untuk keselesaan anak lelaki tunggal nyer.. not badlah the neighbours pun very friendly especially Abg Nik and Kak Nah-they help us alot especially to get the house (rumah sewa jer- I'm dreaming to get my own houselah!!!)

Besok Papa Sheaun dah nak balik...meaning me and Sheaun will starts our "alone" world... Im thinking of buying notebook and getting internet so tak ler boring sgt menjelang saat Sheaun sudah tido..

Ha.. lupa plak nak story.. petang semalam Papa belikan goreng pisang and aku pulun makan sorang2 tanpa share with him... at last semalam aro 10pm.. perut mula meragam...lepas ke toilet aku ke sink plak muntahh2.. huh very menyeksakan....I DONT LOIKE....ropanyer aku keracunan makanan dek merembat goreng pisang tu sorang2 (baru dapat pengajaran ayat-next time makan kena share so that klu sakit perut bleh tanggung ramai2).. ni gambar2 masa tggu barang datang dari kulim...enjoy

 Rumah kosong lagi menunggu Papa bawak barang dari Kulim. Notice tak Sheaun tengah tido kat buai....
 hmm... lena di ulit mimpi (eehh budak2 dh pandai mimpi ke?)
 Sheaun tido kena ada bantal peluk aka bantal busuk dia
 Mom.. i like my new play mat
Saya nak merangkak lah pulak...


xoxo