Sunday, December 23, 2012

hmmm... tido lambat- bestnyer dan suppliment baru

Aaaahhhh... mlm ni masih enjoy tido lambat.. ada lagi another 1 week leave to go.. hahaha... boleh ler tido lambat selagi suker...

Sheaun Wazif sgt enjoy main air..suka ke theme park (sib baik dok dekat The Carnivall) so boleh dikatakan selalu jugaklah ke situ sbb dia nak berenang pakai pelampung... enjoy tgk dia main..dan dia dh semakin gelap sbb sunburn...sekarang kesihatan dia dah semakin bagus...sejak amalkan minum alpha lipid lifeline.. susah nak tgk dia selalu dapat selsema macam dulu..teringat lah swatu waktu dulu di mana setiap bulan pasti akan labur duit kat baby specialist- tak batuk demam, tak demam akan selsema... mcm2...so bila dikenangkan rasa mcm rugi jer labur duit amik ubat (tak bagus utk baby sebenarnya) so bila dah jumpa supplement like this.. mmg sy manyak sinang hati loo... anak sihat dan kuat!!!

sukanyer sy nak share dgn semua org yg supplement ni mmg bagus.. minum yg 1st trial sj (masa tu sheaun dh sikit2 berhingus nak selsema) belah pagi then sebelah ptgnya terus dia baik.. siap aktif bertenaga (sy pulak tak menang tangan nak layan...) hmmm apa sajalah sheaun.. janji awak dah tak sakit / alah seperti dulu lagi..

Kalau korang google psl alphalipid lifeline ni actually dia byk function ..nak berdiet pun ada SDII, nak ubat kencing manis, sakit tua, asma etc pakai lifeline.. byk lg product dia.,. in tablet pun ada.. klu ada yg berminat nak consume or jadi ahli, sila email sy untuk keterangan lanjut.

GO ALPHA LIPID.. GO GO..


Wednesday, December 19, 2012

2 gumbira 1 stress

Salam All,

lama tak jejak di sini... rindu sekali sekala jenguk jugak ke sini tapi selalunya x sempatlah nak update entry.. cuma hari ni "terrajin" lah pulak.. he he he.. sbb aku sedang bercuti selama 2 weeks... well... sebenonyer nak perabih cuti yg x bleh carry fwd .. tu pun aku burn cuti lagi 1/2 hari... ermm apa bleh buat dec hanya ada 31 days jer.. klu ada 32 days.. confirm aku lajak cuti punya... he he

Just nak share the above topic- what had happenned to me today...fyi even dalam bercuti ni pun kena gak join meeting beb...hairan gak apsal bos beria2 suh aku dtg meeting ni evetho dia taw aku cuti (dia mmg susah hati masa nak aprove application cuti tu.. hehehe)

1) 1 stress
-well eberybody.. aku kena bambu dlm meeting!!! huh..boring gak memula tu sbb chairman bebel jer sampai x beri peluang utk aku membela diri!! huh dasar... tapi aku x kecik hati langsung sbb taw mmg aku kerja keras dan dia x berhak nak persoal y i did not d that and this...so as conclusion wlau kena bantai dengan hebatnya di depan 16 org committee members tapi aku masih mampu senyum (petua dia masuk telinga kanan then keluar telinga kiri) hehehehe

2) Gumbira no 1
- and then selepas bebelan non stop masuk ke bab performance in 1/2 financial year... my work lagi 3% nak reach 1/2 of yearly target... kira OKlah tu.. sbb semua tu usaha aku sorang.. and now this month dah masuk staff baru harapnya result akan lebih gempak dlm bulan June nanti....sure korang tak berapa nak paham kan...ikut suka aku lah nak cerita jugak hehe....sbb nak bgtaw aku terima tepukan gemuruh dari semua sbb performance result ni huh... luruh segala sakit hati tadi yg terkena bebelan non-stop from chairman...

3) Gumbira no 2
- ermmm.. korang nak taw.. masa meeting sedang berjalan tetiba datang sorang HR head ni "melamar" aku utk 1 new post at his co - Talent Management... ermmm...lepas dia explain about the job hatiku berbunga.. kembang setaman beb...actually dah lama dok fikir nak tukar field dh malas nak buat event management eventho keja sekarang ni very flexy but if ada event at night selalunya aku akan berperang dengan hubby.. dia takmo aku keja sampai x ingat baby....dan dia amat tidak suka aku handle dinner dan golf event...maybe sbb jeles kot aku nyer contacts ramai big bosses yg rata2nya adalah LELAKI....ermmm ada logiknya jugak...kejap tadi jugak aku browse psl talent management ni... interesting job and ada big future and i kinda like the sounds of it!!!

ooit menaip ni melaparkan ropanyer.. so i better stop here nak pi makan supper sat (tak dinner pun tadi asyik layan sheaun)

xoxo


Saturday, October 20, 2012

Salah faham

Kiraan ku salah ker org memang aku salah paham??? huh seharian memekiokan benda alah ni yg aku dok target result gempak tetapi yg dpt tak se"gah" yg di harapkan.. owwhhh mcm mana jadik macam ni? nak tanya lebih2 waktu mlm ler aku baru nak online time org semua dh tido...

apa2 un ku harap dapat selesaikan benda kusut masai ni by Dec 2012

Thursday, October 18, 2012

Sleepless nite and sewing machine

Yo Sayang!  
(used to start with this masa zaman ada diary tulis tangan dolu2- form1 till form 3)....

Ntah apa lah yang keep bugging my head sampai tak bleh nak tdo......owwwh ISO Audit owwhh brochures.. owhh t-shirt tak design lagi.. oowwhh and owwhh and owwhh....

Manyak kilija lah ini pompuan...selagi blom masuk my asst (she'll be reporting in Dec 2012) selagi itulah ku rasa diri ini kerja mcm tak cukup tangan..starting Oct dh confirm aku kena kerja every Sat...cuti Ahad-isnin.. but isnin tu mcm tak cuti jugaklah org asyik call nak itu ini... sy mau OFF handphone every Monday until end Nov.. ahaksss...hmmm enuf with cerita psl keja yg tak pernah sudah...

Brothers NV950 - jgn tak caya sy "terbeli" mesin jahit ni- harganya waktu tu offer 50% from actual price...amat sesuai utk saya yg bukan heavy sewer..dia ada mcm2 function dan yg best skali dia bleh buat sulam...




ada usb port utk download new design for sulaman- kedai ada jual thumdrive for RM200/pcs dalamnya ada beratus design sulaman baru.... hmm setakat ni sy blom buat any project sulaman.. dan sudah berjaya jahit seluar sheaun (otter kat kaki yg terlebih pjg), also my new pants jahit kaki seluar jugak... now tgh siapkan langsir utk rumah baru nanti...errr dan swatu hari nanti nak habiskan project apron glamor sy yg tak siap2 dari mula2 beli mesin jahit nih...

My mom sure suka klu dia tengok mesin nih.. sy ni terpengaruh dgn minat my mom yg suka menjahit .. ingat lagi kecik2 dulu dia slalu bwk sy ke kelas jahitan beliau...walau sy tak pernah ingat mcm mana suasana kelas tu tapi masih terpahat dlm ingatan yg sy slalu ikut dia ke kelas jahitan.. he he mcm mana tu???

Saya minat sgt nak buat sulam2 nih guna mesin...byk project dh bebaris dok tggu nak di laksanakan... lepas habis project langsir ni nak buat project cadar sulam pulak (huh bila la nak siap apron glamor tu...) then lapik dinner table, nak belajar buat bag sendiri.. sulam tudung bawal crown sendiri.. huh.. besar punya angan...he he...huaarrrggghhh,, yeeeee sy dah mengantuk... oklah nak tdo dulu- besok nak ke a.staq buat internal audit.

nite sheaun wazif!

xoxo





Sunday, October 7, 2012

Aiyaiyaiyaiyai...

lama menyepi nih.. tak dak apa nak update sebenaor nyer... he he..just no story bout en wazif kita ... dlm mggu ni ( i mean last weeklah) sh 3 taska dia harungi....setelah 1 bulan 1/2 kat tadika baru dia still tak dapat suaikan diri.. sampai hari terakhir aku hantar dia nangis jer nak ikut balik... then after luch tadika call bgtaw my prince nangis tak henti since 12pm... oooowwhh sgguh terseksa jiwa raga mendengarnya!!! ku pecut keta 120 pd jalan biasa supaya cepat sampai- sib baik tarak polis he he.. so jadiknyer hari tu (nasib baik friday) aku keja 1/2 day secara haram tanpa bgtaw boss... oh tidakkk- tak kan ku ulang....

then taska kedua ku hantar wazif.. amat suka dgn suasa cikgu dan pekerja yg menutup aurat dan pengajaran sekolah lebihkan kepada islamic way.. tapi sayang sgguh dia tutup Jumaat Sabtu plak.. huh.. aku siap buat rayuan kat owner minta dia consider buka jumaat tapi dia pun ada alasan tersendiri- belum ada kemampuan pekerja.. huhuhu...then jmaat lepas wazif ke taska ke-3-yang operation nyer 7 hari / week 24 hours... ha nah.. sma dengan operasi taska dia yg lama masa kat alor setar dulu...aku cukup puas hati dengan kebersihannya.. masa amik wazif petang tu dia OK OK jer...but tak taw psl apa dia mcm nak demam.. maybe sbb tukar sana sini kot ...

KENAPA aku tukar byk taska? he he. as told in d earlier paragraph- Wazif tak dapat sehsuaikan dirinya dgn persekitaran belajar jer.. yelah dia kan baby lagi.. (he always a baby to me) mana nak tahan kna belajar dlm kelas.. dia biasa lari sana sini.. tetiba kena paksa dok dlm kelas.. kesian Wazifku...ni sape nyer keputusan nak tukar dia dari taska ke tadika??? tanya papa dia.... dah jadi mcm ni ummi jugak dia nak salahkan...jgn harap lah saya nak berdiam diri lagi lepas ni...I'll fight for my prince!!! saya tak kesah saya yang susah tapi my prince deserve a better situation kot!!!!

Pergghhh ayat!! mcm nak gadoh besar... sajer jer kata mcm tuh... peace no war yer...

xoxo

Wednesday, September 12, 2012

anniversary yang dilupa 24 Aug 2012

Hmmm.....mmg terkejut berukzzzz sad but true.. baru hari ni tersedar we have passed our 5th Anniversay without any wishes!!!!!!!!!! hahaha.. sibok puasa dan nak raya kot he he..kali ni entry pendek jer.. byk keja nak buat.

Monday, August 13, 2012

Selamat Hari Raya 2012




Maaf zahir Batin dari kami:

RV + Meeza Hassan = Sheaun Wazif Aiman

Saturday, June 16, 2012

blog baru

Hi All,

di atas sebab2 tertentu i have to come up with new blog -http://lelagracias.blogspot.com/
The blog is kinda private log so you may have to request for permission to read it :).. bukan apa- just some protection from few strangers that have been bugging my life lately...I should have privacy in blogging.. he he.. but will also update this blog from time to time.... Assolah.. jom subuh :)

xoxo

Sunday, June 3, 2012

Apa2 saja

Banyak benda bermain di fikiran...byk idea melompat sana sini di benak ku.. huh..how to do it? how to make it happen? jom solat subuh dulu......then kita muhasabah the strong and weaknesses.. then brainstorm sendirian utk menreality kan apa yg di pk kan semalam ini yg buat sy tak boleh tdo......

Sunday, May 27, 2012

Interview

owwwww. terjumpa 1 drafted story for last 2010.. ntah ler psl apa tak publish.. but any how aku tetap nak publish jugak...


OLD STORY OF MINE...drafted on  June 2010

"Hmm....nak masuk keja 1st July ni ingat kan tak dak interview.. tetiba bakal boss suh pi interview gak..tak palah since this session just to cover up the in ternal procedure. I'm sure all branches already knows me well.

Tak sabar rasanya nak masuk ke alam pekerjaan kembali.. dah boring katak 3 bulan bertapa di rumah, mati idea.. otak tak berkembang sangat etc...dah biasa kerja mmg mcm ni lah perasaannya...

Tapi besssht sesangat dapat main dengan Wazif lama2.. now dia dah mula kenal Ummi dia..(ntah ler kejap aku bahasakan diri mama, kejap mummy, kejap mak, kejap ibu-tengoklah mana yang lekat). My mom tak reti nak sebut Wazif.. akhirnya the whole family paggil Wazif as Sheaun (pronounce-Shawn. And aku tetap panggil dia Sheaun Wazif..biaq panjang tapi ada makna :). Wazif akan dapat stroller weekend ni.. bermakna aku akan ada peluang cerah utk bawak dia jalan2 shopping etc..(dia sudah manyak berat mau dukung slalu -penat weh!!)

Saat aku typing this story, we both ada kat Antarabangsa.. dah masuk minggu ke 2...tadi Papa Wazif announce nak hantar balik Kedah on Saturday ni ...Yeaahhhh!!!! aku menjerit girang dalam hati :P bukan tak suka duduk sini tapi boring sesangat sbb nobody in d hse if Papa goes to work..tggal aku dgn Wazif jer bercengkerama sampai kul 7pm baru Papa dia balik amik alih tugas jaga Wazif"

GRACIAS

Hi.....seronot sungguh today attend majlis kawen old fren kat titi derih, langgar....hepi2 sbb jumpa  (aka reunion) with almost all old schoolmates...pssst psst azliza che ali makin mengancam....teringin ler nak kurus balik mcm dia...(hmmm in your dreamlah meeza)...

GRACIAS....apakah makna nya itu?? yang pastinya aku akan reveal setelah project teranggun tahun ini menjadi kenyataan...besok akan jumpa evelynn to discuss about the project further and briefly...tak pasti bagaimana tapi seperti byk sgt idea dlm kepala ini....nak reno itu ini.. landscaping etc (ha ha sure ada yg dh dpat agak project apakah ini he he)

dan aku terfikir kembali.. mmg ada hikmah di setiap kejadian...bagi diriku GRACIAS tercipta hasil dari lonjakan drastik ala2 Paradigm from my inside...tadi sempat jumpa my mom and family. depa dok komen sepatutnya aku dh start lama dah project seanggun GRACIAS tu...YUP... I am being myself again starting last week...no more tanya permission sana sini then kena ikut keputusan persetujuan bla bla bla...I am back as MEEZA aka LIN . I do everything the best for my Sheaun Boy....errrr... now nak tukar nama panggilan ke Wazif Aiman.. sb nama tu ada maksud and like a sweet prayer for my son to be the best among the best AMIN....

err.. nak dekat pukul 2 am dh.. nk ber WSR jup pastu tdo peluk prince Wazif Aiman ;)


jeling sket kat ummi.......is watching Pocahontas tu

Friday, May 11, 2012

Bunga Kemboja sulung

Alahai... baru jek pokok kemboja ni nak berbunga for the first time tapi bunganya dah di "modified" dek sheaun.. huh geram nyer.... nak marah pun dia tak taw apa lagi... anyway sempat gak snap gambo bunga tuh masa dia mula2 nak menguntum... tinggal kenangan lah kena tggu next round b4 i can snap new blooming kemboja flower.....

Sheaun WA turns 2 on 5th April 2012

Happy Birthday my darling sweetheart!!!!

















































Tuesday, March 20, 2012

Julung kalinya entry di tahun 2012

Salam! Hi All,

Lamanya tak menulis entry di sini...ku ingatkan bila pindah ke SP akan lebih rileks sbb everything mmg dekat- shopping compleks, tempat makan, recreational area and etc rupanya salah sama sekali tekaan ku...tiada masa utk personal matters.. semua kena focus to my baby Sheaun.. he is a very active boy now...sementelah masa aku dgn nya selama 2 mggu sementara menanti papa pulang.. huh...mencabar bangat he he.. letih beb!

I need break......YES i really do.. he he... mmg planning for family holiday early April ni...sesangatlah teringin nak ke Lost World of Tambun akan tetapi papa asyik menyebut2 Bukit Merah Lake Town...tak pa.. masih byk masa untuk yakinkan dia psl Lost World tu...anyway berbalik kpd kisah aku berdua dgn Sheaun di SP ni...kekadang kami ni boring dok tengok hang aku jer.. so kitorang fight.. i mean fighting manja2 gitew.. he he seronok gak tengok sheaun nangis.. tapi tak jalan lah.. kejap jer dia nagis pastu sure ketawa mengekek balik...and just want to share a lil bit bout sheaun's new ability- dia punya pukulan/tamparan sgtlah sakit like org dewasa lah punya strength.....penat nak melayan tuh...

Our routine during weekend after the week Papa back to Bandung:
Saturday- Balik rumah mak tok. sheaun main dgn kazen2 nyer while ummi will go to do car repairing or chit chat with other siblings (of course slaunyer akan ke shopping complex-window shopping with mom+others)then ptg dlm pukul 6pm baru nak terhegeh2 balik SP..on d way balik sure Sheaun dh tido...

Sunday- b4 bfast kami akan mendera diri sendiri mencabut rumput di laman rumah-sheaun akan happy abes dpt main tanah ha ha..pastu sure badan dia naik ruam- jgn tak caya i have oredy started my old hobby-gardening...baru jer start last week- nanti pokok2 dh cantik, i'll download the photo ok :)...lps bfast sheaun akan tdo dulu.. he he.. masa nilah ummi kena cepat2 kemas rumah masak and mendobi sedunia.. then bila dia bangun kitorang lunch and watch boboboi/upin ipin (dh naik muak tgk cd-cd nih) sambil main2 dh ptg saat yg paling d tggu sheaun- mandi selama 1 jam.. he he he.. seronot btol dia klu nak main air...klu ada balance2 masa lagi or tak hujan baru kitorang ke playground- his fav - in door playground kat Radix FC, Laguna then mlm dh gelap sikit sheaun pun tido...arrgghh terasa boring asyik ulang benda yg sama every week....

Akan TETAPI... ha ha.. tis week taklah boring sgt.. maksu Sheaun kena transfer ke SP selama 2-3 months so tak ler boring sgt kami ber-2 nih...at list ada org ke-3 sheaun pun dh mula pandai mengadu domba kat maksu dia if ummi dia terlebih buli sheaun he he...."cu.. ngok ni...cu ngok ni" sambil tgn menudung ummi dia he he...mmg indah saat tgk dia buat gaya2 comelts mengadu he he...owwh tgk jam dh nak dekat pukul 3pm.. i have to stop now.. besok ada meeting kat Alor Setar... hu hu..

PERINGATAN- this blog is like my diary which i will use as my own reference in the future.. ini bukan SUKA SUKA @ SYOK SENDIRI..but it is my life recording and very important to me to capture all the sweet moments related to me, my son, hubby, family and friends...so to anybody yang tak suka baca pls dont continue to follow my blog...jgn buang masa anda baca blog saya yg tak seberapa ini..

xoxo