Tuesday, March 20, 2012

Julung kalinya entry di tahun 2012

Salam! Hi All,

Lamanya tak menulis entry di sini...ku ingatkan bila pindah ke SP akan lebih rileks sbb everything mmg dekat- shopping compleks, tempat makan, recreational area and etc rupanya salah sama sekali tekaan ku...tiada masa utk personal matters.. semua kena focus to my baby Sheaun.. he is a very active boy now...sementelah masa aku dgn nya selama 2 mggu sementara menanti papa pulang.. huh...mencabar bangat he he.. letih beb!

I need break......YES i really do.. he he... mmg planning for family holiday early April ni...sesangatlah teringin nak ke Lost World of Tambun akan tetapi papa asyik menyebut2 Bukit Merah Lake Town...tak pa.. masih byk masa untuk yakinkan dia psl Lost World tu...anyway berbalik kpd kisah aku berdua dgn Sheaun di SP ni...kekadang kami ni boring dok tengok hang aku jer.. so kitorang fight.. i mean fighting manja2 gitew.. he he seronok gak tengok sheaun nangis.. tapi tak jalan lah.. kejap jer dia nagis pastu sure ketawa mengekek balik...and just want to share a lil bit bout sheaun's new ability- dia punya pukulan/tamparan sgtlah sakit like org dewasa lah punya strength.....penat nak melayan tuh...

Our routine during weekend after the week Papa back to Bandung:
Saturday- Balik rumah mak tok. sheaun main dgn kazen2 nyer while ummi will go to do car repairing or chit chat with other siblings (of course slaunyer akan ke shopping complex-window shopping with mom+others)then ptg dlm pukul 6pm baru nak terhegeh2 balik SP..on d way balik sure Sheaun dh tido...

Sunday- b4 bfast kami akan mendera diri sendiri mencabut rumput di laman rumah-sheaun akan happy abes dpt main tanah ha ha..pastu sure badan dia naik ruam- jgn tak caya i have oredy started my old hobby-gardening...baru jer start last week- nanti pokok2 dh cantik, i'll download the photo ok :)...lps bfast sheaun akan tdo dulu.. he he.. masa nilah ummi kena cepat2 kemas rumah masak and mendobi sedunia.. then bila dia bangun kitorang lunch and watch boboboi/upin ipin (dh naik muak tgk cd-cd nih) sambil main2 dh ptg saat yg paling d tggu sheaun- mandi selama 1 jam.. he he he.. seronot btol dia klu nak main air...klu ada balance2 masa lagi or tak hujan baru kitorang ke playground- his fav - in door playground kat Radix FC, Laguna then mlm dh gelap sikit sheaun pun tido...arrgghh terasa boring asyik ulang benda yg sama every week....

Akan TETAPI... ha ha.. tis week taklah boring sgt.. maksu Sheaun kena transfer ke SP selama 2-3 months so tak ler boring sgt kami ber-2 nih...at list ada org ke-3 sheaun pun dh mula pandai mengadu domba kat maksu dia if ummi dia terlebih buli sheaun he he...."cu.. ngok ni...cu ngok ni" sambil tgn menudung ummi dia he he...mmg indah saat tgk dia buat gaya2 comelts mengadu he he...owwh tgk jam dh nak dekat pukul 3pm.. i have to stop now.. besok ada meeting kat Alor Setar... hu hu..

PERINGATAN- this blog is like my diary which i will use as my own reference in the future.. ini bukan SUKA SUKA @ SYOK SENDIRI..but it is my life recording and very important to me to capture all the sweet moments related to me, my son, hubby, family and friends...so to anybody yang tak suka baca pls dont continue to follow my blog...jgn buang masa anda baca blog saya yg tak seberapa ini..

xoxo