Sunday, May 27, 2012

Interview

owwwww. terjumpa 1 drafted story for last 2010.. ntah ler psl apa tak publish.. but any how aku tetap nak publish jugak...


OLD STORY OF MINE...drafted on  June 2010

"Hmm....nak masuk keja 1st July ni ingat kan tak dak interview.. tetiba bakal boss suh pi interview gak..tak palah since this session just to cover up the in ternal procedure. I'm sure all branches already knows me well.

Tak sabar rasanya nak masuk ke alam pekerjaan kembali.. dah boring katak 3 bulan bertapa di rumah, mati idea.. otak tak berkembang sangat etc...dah biasa kerja mmg mcm ni lah perasaannya...

Tapi besssht sesangat dapat main dengan Wazif lama2.. now dia dah mula kenal Ummi dia..(ntah ler kejap aku bahasakan diri mama, kejap mummy, kejap mak, kejap ibu-tengoklah mana yang lekat). My mom tak reti nak sebut Wazif.. akhirnya the whole family paggil Wazif as Sheaun (pronounce-Shawn. And aku tetap panggil dia Sheaun Wazif..biaq panjang tapi ada makna :). Wazif akan dapat stroller weekend ni.. bermakna aku akan ada peluang cerah utk bawak dia jalan2 shopping etc..(dia sudah manyak berat mau dukung slalu -penat weh!!)

Saat aku typing this story, we both ada kat Antarabangsa.. dah masuk minggu ke 2...tadi Papa Wazif announce nak hantar balik Kedah on Saturday ni ...Yeaahhhh!!!! aku menjerit girang dalam hati :P bukan tak suka duduk sini tapi boring sesangat sbb nobody in d hse if Papa goes to work..tggal aku dgn Wazif jer bercengkerama sampai kul 7pm baru Papa dia balik amik alih tugas jaga Wazif"

GRACIAS

Hi.....seronot sungguh today attend majlis kawen old fren kat titi derih, langgar....hepi2 sbb jumpa  (aka reunion) with almost all old schoolmates...pssst psst azliza che ali makin mengancam....teringin ler nak kurus balik mcm dia...(hmmm in your dreamlah meeza)...

GRACIAS....apakah makna nya itu?? yang pastinya aku akan reveal setelah project teranggun tahun ini menjadi kenyataan...besok akan jumpa evelynn to discuss about the project further and briefly...tak pasti bagaimana tapi seperti byk sgt idea dlm kepala ini....nak reno itu ini.. landscaping etc (ha ha sure ada yg dh dpat agak project apakah ini he he)

dan aku terfikir kembali.. mmg ada hikmah di setiap kejadian...bagi diriku GRACIAS tercipta hasil dari lonjakan drastik ala2 Paradigm from my inside...tadi sempat jumpa my mom and family. depa dok komen sepatutnya aku dh start lama dah project seanggun GRACIAS tu...YUP... I am being myself again starting last week...no more tanya permission sana sini then kena ikut keputusan persetujuan bla bla bla...I am back as MEEZA aka LIN . I do everything the best for my Sheaun Boy....errrr... now nak tukar nama panggilan ke Wazif Aiman.. sb nama tu ada maksud and like a sweet prayer for my son to be the best among the best AMIN....

err.. nak dekat pukul 2 am dh.. nk ber WSR jup pastu tdo peluk prince Wazif Aiman ;)


jeling sket kat ummi.......is watching Pocahontas tu

Friday, May 11, 2012

Bunga Kemboja sulung

Alahai... baru jek pokok kemboja ni nak berbunga for the first time tapi bunganya dah di "modified" dek sheaun.. huh geram nyer.... nak marah pun dia tak taw apa lagi... anyway sempat gak snap gambo bunga tuh masa dia mula2 nak menguntum... tinggal kenangan lah kena tggu next round b4 i can snap new blooming kemboja flower.....

Sheaun WA turns 2 on 5th April 2012

Happy Birthday my darling sweetheart!!!!