Saturday, October 20, 2012

Salah faham

Kiraan ku salah ker org memang aku salah paham??? huh seharian memekiokan benda alah ni yg aku dok target result gempak tetapi yg dpt tak se"gah" yg di harapkan.. owwhhh mcm mana jadik macam ni? nak tanya lebih2 waktu mlm ler aku baru nak online time org semua dh tido...

apa2 un ku harap dapat selesaikan benda kusut masai ni by Dec 2012

Thursday, October 18, 2012

Sleepless nite and sewing machine

Yo Sayang!  
(used to start with this masa zaman ada diary tulis tangan dolu2- form1 till form 3)....

Ntah apa lah yang keep bugging my head sampai tak bleh nak tdo......owwwh ISO Audit owwhh brochures.. owhh t-shirt tak design lagi.. oowwhh and owwhh and owwhh....

Manyak kilija lah ini pompuan...selagi blom masuk my asst (she'll be reporting in Dec 2012) selagi itulah ku rasa diri ini kerja mcm tak cukup tangan..starting Oct dh confirm aku kena kerja every Sat...cuti Ahad-isnin.. but isnin tu mcm tak cuti jugaklah org asyik call nak itu ini... sy mau OFF handphone every Monday until end Nov.. ahaksss...hmmm enuf with cerita psl keja yg tak pernah sudah...

Brothers NV950 - jgn tak caya sy "terbeli" mesin jahit ni- harganya waktu tu offer 50% from actual price...amat sesuai utk saya yg bukan heavy sewer..dia ada mcm2 function dan yg best skali dia bleh buat sulam...




ada usb port utk download new design for sulaman- kedai ada jual thumdrive for RM200/pcs dalamnya ada beratus design sulaman baru.... hmm setakat ni sy blom buat any project sulaman.. dan sudah berjaya jahit seluar sheaun (otter kat kaki yg terlebih pjg), also my new pants jahit kaki seluar jugak... now tgh siapkan langsir utk rumah baru nanti...errr dan swatu hari nanti nak habiskan project apron glamor sy yg tak siap2 dari mula2 beli mesin jahit nih...

My mom sure suka klu dia tengok mesin nih.. sy ni terpengaruh dgn minat my mom yg suka menjahit .. ingat lagi kecik2 dulu dia slalu bwk sy ke kelas jahitan beliau...walau sy tak pernah ingat mcm mana suasana kelas tu tapi masih terpahat dlm ingatan yg sy slalu ikut dia ke kelas jahitan.. he he mcm mana tu???

Saya minat sgt nak buat sulam2 nih guna mesin...byk project dh bebaris dok tggu nak di laksanakan... lepas habis project langsir ni nak buat project cadar sulam pulak (huh bila la nak siap apron glamor tu...) then lapik dinner table, nak belajar buat bag sendiri.. sulam tudung bawal crown sendiri.. huh.. besar punya angan...he he...huaarrrggghhh,, yeeeee sy dah mengantuk... oklah nak tdo dulu- besok nak ke a.staq buat internal audit.

nite sheaun wazif!

xoxo





Sunday, October 7, 2012

Aiyaiyaiyaiyai...

lama menyepi nih.. tak dak apa nak update sebenaor nyer... he he..just no story bout en wazif kita ... dlm mggu ni ( i mean last weeklah) sh 3 taska dia harungi....setelah 1 bulan 1/2 kat tadika baru dia still tak dapat suaikan diri.. sampai hari terakhir aku hantar dia nangis jer nak ikut balik... then after luch tadika call bgtaw my prince nangis tak henti since 12pm... oooowwhh sgguh terseksa jiwa raga mendengarnya!!! ku pecut keta 120 pd jalan biasa supaya cepat sampai- sib baik tarak polis he he.. so jadiknyer hari tu (nasib baik friday) aku keja 1/2 day secara haram tanpa bgtaw boss... oh tidakkk- tak kan ku ulang....

then taska kedua ku hantar wazif.. amat suka dgn suasa cikgu dan pekerja yg menutup aurat dan pengajaran sekolah lebihkan kepada islamic way.. tapi sayang sgguh dia tutup Jumaat Sabtu plak.. huh.. aku siap buat rayuan kat owner minta dia consider buka jumaat tapi dia pun ada alasan tersendiri- belum ada kemampuan pekerja.. huhuhu...then jmaat lepas wazif ke taska ke-3-yang operation nyer 7 hari / week 24 hours... ha nah.. sma dengan operasi taska dia yg lama masa kat alor setar dulu...aku cukup puas hati dengan kebersihannya.. masa amik wazif petang tu dia OK OK jer...but tak taw psl apa dia mcm nak demam.. maybe sbb tukar sana sini kot ...

KENAPA aku tukar byk taska? he he. as told in d earlier paragraph- Wazif tak dapat sehsuaikan dirinya dgn persekitaran belajar jer.. yelah dia kan baby lagi.. (he always a baby to me) mana nak tahan kna belajar dlm kelas.. dia biasa lari sana sini.. tetiba kena paksa dok dlm kelas.. kesian Wazifku...ni sape nyer keputusan nak tukar dia dari taska ke tadika??? tanya papa dia.... dah jadi mcm ni ummi jugak dia nak salahkan...jgn harap lah saya nak berdiam diri lagi lepas ni...I'll fight for my prince!!! saya tak kesah saya yang susah tapi my prince deserve a better situation kot!!!!

Pergghhh ayat!! mcm nak gadoh besar... sajer jer kata mcm tuh... peace no war yer...

xoxo