Thursday, October 18, 2012

Sleepless nite and sewing machine

Yo Sayang!  
(used to start with this masa zaman ada diary tulis tangan dolu2- form1 till form 3)....

Ntah apa lah yang keep bugging my head sampai tak bleh nak tdo......owwwh ISO Audit owwhh brochures.. owhh t-shirt tak design lagi.. oowwhh and owwhh and owwhh....

Manyak kilija lah ini pompuan...selagi blom masuk my asst (she'll be reporting in Dec 2012) selagi itulah ku rasa diri ini kerja mcm tak cukup tangan..starting Oct dh confirm aku kena kerja every Sat...cuti Ahad-isnin.. but isnin tu mcm tak cuti jugaklah org asyik call nak itu ini... sy mau OFF handphone every Monday until end Nov.. ahaksss...hmmm enuf with cerita psl keja yg tak pernah sudah...

Brothers NV950 - jgn tak caya sy "terbeli" mesin jahit ni- harganya waktu tu offer 50% from actual price...amat sesuai utk saya yg bukan heavy sewer..dia ada mcm2 function dan yg best skali dia bleh buat sulam...




ada usb port utk download new design for sulaman- kedai ada jual thumdrive for RM200/pcs dalamnya ada beratus design sulaman baru.... hmm setakat ni sy blom buat any project sulaman.. dan sudah berjaya jahit seluar sheaun (otter kat kaki yg terlebih pjg), also my new pants jahit kaki seluar jugak... now tgh siapkan langsir utk rumah baru nanti...errr dan swatu hari nanti nak habiskan project apron glamor sy yg tak siap2 dari mula2 beli mesin jahit nih...

My mom sure suka klu dia tengok mesin nih.. sy ni terpengaruh dgn minat my mom yg suka menjahit .. ingat lagi kecik2 dulu dia slalu bwk sy ke kelas jahitan beliau...walau sy tak pernah ingat mcm mana suasana kelas tu tapi masih terpahat dlm ingatan yg sy slalu ikut dia ke kelas jahitan.. he he mcm mana tu???

Saya minat sgt nak buat sulam2 nih guna mesin...byk project dh bebaris dok tggu nak di laksanakan... lepas habis project langsir ni nak buat project cadar sulam pulak (huh bila la nak siap apron glamor tu...) then lapik dinner table, nak belajar buat bag sendiri.. sulam tudung bawal crown sendiri.. huh.. besar punya angan...he he...huaarrrggghhh,, yeeeee sy dah mengantuk... oklah nak tdo dulu- besok nak ke a.staq buat internal audit.

nite sheaun wazif!

xoxo





No comments:

Post a Comment