Tuesday, December 23, 2014

2015 bakal menjelang dan SWARV pun dah besar

....pejam celik pejam celik dah nk penghujung 2014... dan lama jugaklah tak menjenguk sini...
eeh eehhh SWARV dah nak masuk 5 tahun dah.. mcm tak percaya jew...masa berlalu terlalu pantas..masih terngiang2 diingatan kenangan masa dia kecik2 dulu.. dia baru belajar merangkak then bertatih jalan... berlari... I really miss those moments alot!! ni bawah ni banyak caption dari FB nak semadikan kat sini jugak untuk tatapan putera Ummi :) conclusion perjalanan 2014











































Monday, January 20, 2014

Critical Decision

Life...full of unexpected things...hmmm...tersedar dari tidur terus dok pikir psl life at an island... a new resolution by papa swarv...sanggup kah daku nk sacrifice my carrier again for another unexpected decision from my other half? Pelbagai persoalan timbul di fikiran...akhirnya nk tggu jawapan dari Allah lah... lets solat istikarah ;) (tetiba lapar plak ni.. aisshkkhhh)

Sunday, December 23, 2012

hmmm... tido lambat- bestnyer dan suppliment baru

Aaaahhhh... mlm ni masih enjoy tido lambat.. ada lagi another 1 week leave to go.. hahaha... boleh ler tido lambat selagi suker...

SWARV sgt enjoy main air..suka ke theme park (sib baik dok dekat The Carnivall) so boleh dikatakan selalu jugaklah ke situ sbb dia nak berenang pakai pelampung... enjoy tgk dia main..dan dia dh semakin gelap sbb sunburn...sekarang kesihatan dia dah semakin bagus...sejak amalkan minum alpha lipid lifeline.. susah nak tgk dia selalu dapat selsema macam dulu..teringat lah swatu waktu dulu di mana setiap bulan pasti akan labur duit kat baby specialist- tak batuk demam, tak demam akan selsema... mcm2...so bila dikenangkan rasa mcm rugi jer labur duit amik ubat (tak bagus utk baby sebenarnya) so bila dah jumpa supplement like this.. mmg sy manyak sinang hati loo... anak sihat dan kuat!!!

sukanyer sy nak share dgn semua org yg supplement ni mmg bagus.. minum yg 1st trial sj (masa tu sheaun dh sikit2 berhingus nak selsema) belah pagi then sebelah ptgnya terus dia baik.. siap aktif bertenaga (sy pulak tak menang tangan nak layan...) hmmm apa sajalah SWARV.. janji awak dah tak sakit / alah seperti dulu lagi..

Kalau korang google psl alphalipid lifeline ni actually dia byk function ..nak berdiet pun ada SDII, nak ubat kencing manis, sakit tua, asma etc pakai lifeline.. byk lg product dia.,. in tablet pun ada.. klu ada yg berminat nak consume or jadi ahli, sila email sy untuk keterangan lanjut.

GO ALPHA LIPID.. GO GO..


Wednesday, December 19, 2012

2 gumbira 1 stress

Salam All,

lama tak jejak di sini... rindu sekali sekala jenguk jugak ke sini tapi selalunya x sempatlah nak update entry.. cuma hari ni "terrajin" lah pulak.. he he he.. sbb aku sedang bercuti selama 2 weeks... well... sebenonyer nak perabih cuti yg x bleh carry fwd .. tu pun aku burn cuti lagi 1/2 hari... ermm apa bleh buat dec hanya ada 31 days jer.. klu ada 32 days.. confirm aku lajak cuti punya... he he

Just nak share the above topic- what had happenned to me today...fyi even dalam bercuti ni pun kena gak join meeting beb...hairan gak apsal bos beria2 suh aku dtg meeting ni evetho dia taw aku cuti (dia mmg susah hati masa nak aprove application cuti tu.. hehehe)

1) 1 stress
-well eberybody.. aku kena bambu dlm meeting!!! huh..boring gak memula tu sbb chairman bebel jer sampai x beri peluang utk aku membela diri!! huh dasar... tapi aku x kecik hati langsung sbb taw mmg aku kerja keras dan dia x berhak nak persoal y i did not do that and this...so as conclusion wlau kena bantai dengan hebatnya di depan 16 org committee members tapi aku masih mampu senyum (petua dia masuk telinga kanan then keluar telinga kiri) hehehehe

2) Gumbira no 1
- and then selepas bebelan non stop masuk ke bab performance in 1/2 financial year... my work lagi 3% nak reach 1/2 of yearly target... kira OKlah tu.. sbb semua tu usaha aku sorang.. and now this month dah masuk staff baru harapnya result akan lebih gempak dlm bulan June nanti....sure korang tak berapa nak paham kan...ikut suka aku lah nak cerita jugak hehe....sbb nak bgtaw aku terima tepukan gemuruh dari semua sbb performance result ni huh... luruh segala sakit hati tadi yg terkena bebelan non-stop from chairman...

3) Gumbira no 2
- ermmm.. korang nak taw.. masa meeting sedang berjalan tetiba datang sorang HR head ni "melamar" aku utk 1 new post at his co - Talent Management... ermmm...lepas dia explain about the job hatiku berbunga.. kembang setaman beb...actually dah lama dok fikir nak tukar field dh malas nak buat event management eventho keja sekarang ni very flexy but if ada event at night selalunya aku akan berperang dengan hubby.. dia takmo aku keja sampai x ingat baby....dan dia amat tidak suka aku handle dinner dan golf event...maybe sbb jeles kot aku nyer contacts ramai big bosses yg rata2nya adalah LELAKI....ermmm ada logiknya jugak...kejap tadi jugak aku browse psl talent management ni... interesting job and ada big future and i kinda like the sounds of it!!!

ooit menaip ni melaparkan ropanyer.. so i better stop here nak pi makan supper sat (tak dinner pun tadi asyik layan SWARV)

xoxo


Saturday, October 20, 2012

Salah faham

Kiraan ku salah ker org memang aku salah paham??? huh seharian memekiokan benda alah ni yg aku dok target result gempak tetapi yg dpt tak se"gah" yg di harapkan.. owwhhh mcm mana jadik macam ni? nak tanya lebih2 waktu mlm ler aku baru nak online time org semua dh tido...

apa2 un ku harap dapat selesaikan benda kusut masai ni by Dec 2012

Thursday, October 18, 2012

Sleepless nite and sewing machine

Yo Sayang!  
(used to start with this masa zaman ada diary tulis tangan dolu2- form1 till form 3)....

Ntah apa lah yang keep bugging my head sampai tak bleh nak tdo......owwwh ISO Audit owwhh brochures.. owhh t-shirt tak design lagi.. oowwhh and owwhh and owwhh....

Manyak kilija lah ini pompuan...selagi blom masuk my asst (she'll be reporting in Dec 2012) selagi itulah ku rasa diri ini kerja mcm tak cukup tangan..starting Oct dh confirm aku kena kerja every Sat...cuti Ahad-isnin.. but isnin tu mcm tak cuti jugaklah org asyik call nak itu ini... sy mau OFF handphone every Monday until end Nov.. ahaksss...hmmm enuf with cerita psl keja yg tak pernah sudah...

Brothers NV950 - jgn tak caya sy "terbeli" mesin jahit ni- harganya waktu tu offer 50% from actual price...amat sesuai utk saya yg bukan heavy sewer..dia ada mcm2 function dan yg best skali dia bleh buat sulam...





ada usb port utk download new design for sulaman- kedai ada jual thumdrive for RM200/pcs dalamnya ada beratus design sulaman baru.... hmm setakat ni sy blom buat any project sulaman.. dan sudah berjaya jahit seluar sheaun (otter kat kaki yg terlebih pjg), also my new pants jahit kaki seluar jugak... now tgh siapkan langsir utk rumah baru nanti...errr dan swatu hari nanti nak habiskan project apron glamor sy yg tak siap2 dari mula2 beli mesin jahit nih...

My mom sure suka klu dia tengok mesin nih.. sy ni terpengaruh dgn minat my mom yg suka menjahit .. ingat lagi kecik2 dulu dia slalu bwk sy ke kelas jahitan beliau...walau sy tak pernah ingat mcm mana suasana kelas tu tapi masih terpahat dlm ingatan yg sy slalu ikut dia ke kelas jahitan.. he he mcm mana tu???

Saya minat sgt nak buat sulam2 nih guna mesin...byk project dh bebaris dok tggu nak di laksanakan... lepas habis project langsir ni nak buat project cadar sulam pulak (huh bila la nak siap apron glamor tu...) then lapik dinner table, nak belajar buat bag sendiri.. sulam tudung bawal crown sendiri.. huh.. besar punya angan...he he...huaarrrggghhh,, yeeeee sy dah mengantuk... oklah nak tdo dulu- besok nak ke a.staq buat internal audit.

nite SWARV!

xoxo





Sunday, October 7, 2012

Aiyaiyaiyaiyai...

lama menyepi nih.. tak dak apa nak update sebenaor nyer... he he..just no story bout en SWARV kita ... dlm mggu ni ( i mean last weeklah) sh 3 taska dia harungi....setelah 1 bulan 1/2 kat tadika baru dia still tak dapat suaikan diri.. sampai hari terakhir aku hantar dia nangis jer nak ikut balik... then after luch tadika call bgtaw my prince nangis tak henti since 12pm... oooowwhh sgguh terseksa jiwa raga mendengarnya!!! ku pecut keta 120 pd jalan biasa supaya cepat sampai- sib baik tarak polis he he.. so jadiknyer hari tu (nasib baik friday) aku keja 1/2 day secara haram tanpa bgtaw boss... oh tidakkk- tak kan ku ulang....

then taska kedua ku hantar SWARV.. amat suka dgn suasa cikgu dan pekerja yg menutup aurat dan pengajaran sekolah lebihkan kepada islamic way.. tapi sayang sgguh dia tutup Jumaat Sabtu plak.. huh.. aku siap buat rayuan kat owner minta dia consider buka jumaat tapi dia pun ada alasan tersendiri- belum ada kemampuan pekerja.. huhuhu...then jmaat lepas SWARV ke taska ke-3-yang operation nyer 7 hari / week 24 hours... ha nah.. sma dengan operasi taska dia yg lama masa kat alor setar dulu...aku cukup puas hati dengan kebersihannya.. masa amik wazif petang tu dia OK OK jer...but tak taw psl apa dia mcm nak demam.. maybe sbb tukar sana sini kot ...

KENAPA aku tukar byk taska? he he. as told in d earlier paragraph- SWARV tak dapat sehsuaikan dirinya dgn persekitaran belajar jer.. yelah dia kan baby lagi.. (he always a baby to me) mana nak tahan kna belajar dlm kelas.. dia biasa lari sana sini.. tetiba kena paksa dok dlm kelas.. kesian SWARVku...ni sape nyer keputusan nak tukar dia dari taska ke tadika??? tanya papa dia.... dah jadi mcm ni ummi jugak dia nak salahkan...jgn harap lah saya nak berdiam diri lagi lepas ni...I'll fight for my prince!!! saya tak kesah saya yang susah tapi my prince deserve a better situation kot!!!!

Pergghhh ayat!! mcm nak gadoh besar... sajer jer kata mcm tuh... peace no war yer...

xoxo